zaterdag, 13 juli 2024
FOTO: MBS

Bloedafname Deventer ziekenhuis voortaan op afspraak

FOTO: MBS

DEVENTER – In het ziekenhuis en op de servicepunten voor bloedafname in de regio konden patiënten altijd zonder afspraak terecht. In verband met het coronavirus zijn de afgelopen maand een aantal servicepunten bloedafname open gebleven voor alleen medisch noodzakelijke verwijzingen en spoedgevallen.

Nu de reguliere zorg weer langzaam wordt hervat, zal er ook meer toestroom komen naar de servicepunten. Om drukte te voorkomen en de anderhalve meter regel te kunnen waarborgen, worden bezoeken voortaan zoveel mogelijk vooraf gepland. 

Afsprakenlijn en online planmodule
Wie een verwijzing van de huisarts, trombosedienst of medisch specialist krijgt, kan voor het maken van een afspraak bellen naar (0570) 53 54 64. Dan wordt door de medewerker in overleg met de patiënt een afspraak ingepland. Het Deventer Ziekenhuis verwacht binnenkort ook een online afsprakensysteem beschikbaar te hebben, zodat de patiënt de afspraak zelf kan plannen. 

Bloedafname in ziekenhuis
Voor patiënten die vanuit een bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis direct willen doorlopen naar het servicepunt bloedafname op route 40 geldt deze afspraakregel niet. Zij kunnen zonder afspraak naar dit servicepunt. 

Openstelling andere servicepunten
Nu de reguliere zorg weer langzaam opstart, zal ook gekeken worden of en wanneer de andere servicepunten in de regio weer open kunnen. Daarbij wordt vanzelfsprekend eerst goed gekeken of er voldoende afstand kan worden gecreëerd in de wachtkamers en of medewerkers veilig hun werk kunnen doen. Dit gebeurt in goed overleg met onder meer de huisartsen en andere partners met wie we de ruimte van de servicepunten en buitenpoli’s in de regio delen. Op de website is te zien welke servicepunten in de regio open zijn. 

Persoonlijke bescherming
Wie klachten heeft als hoesten, niezen, verkoudheid of koorts wordt gevraagd om in overleg met de (huis)arts de afspraak uit te stellen. Als de (huis)arts vindt dat bloedafname medisch noodzakelijk is, kan een patiënt gewoon komen. Het Deventer Ziekenhuis zorgt dan voor een mondmasker. Bovendien werken alle medewerkers ook standaard met een mondmasker op omdat zij binnen anderhalve meter bij een patiënt komen. Uiteraard is overal de gelegenheid om handen te desinfecteren. 

Afspraak
Het is belangrijk dat patiënten met een afspraak voor bloedafname zich op het afgesproken tijdstip melden en niet eerder, zoals vaak gebeurt. Ook na de afspraak wordt iedereen verzocht om zo snel mogelijk de betreffende locatie weer te verlaten. Dit alles om te voorkomen dat het onnodig druk wordt op de servicepunten en er onveilige situaties kunnen ontstaan. 

Vorig artikelDeventer Verhaal lanceert virtual reality tour Deventer Bezet & Bevrijd
Volgend artikelWeekend weerbericht
error: Content is beschermd!!!