DEVENTER – Verschillende studentenhuizen in Deventer zijn de afgelopen weken door de bewoners van een likje verf voorzien. Om het thuis zitten tijdens de coronacrisis te verlichten bood studentenhuisvester DUWO hun studentenhuizen een verfpakket aan. Ook Saxion-studenten in Deventer maakten dankbaar gebruik van het aanbod.

DUWO wil haar huurders graag helpen om de verveling creatief te lijf te gaan, ook omdat het niet makkelijk is om alle ingestelde maatregelen feilloos op te volgen binnen een studentenhuis. “Juist in studentenhuizen doen bewoners heel erg hun best, aldus DUWO-bestuurders Heleen de Vreese en Barend Kuenen. Ze blijven zoveel mogelijk binnen en er worden roosters gemaakt om boodschappen te doen en bezoek te ontvangen. Er zijn zelfs studentenhuizen die hulp voor ouderen organiseren. Zie deze verfactie dus ook als een compliment van onze kant.”

Studentenhuizen kregen onlangs het aanbod hun gemeenschappelijke huiskamer, keuken of gang een goede verfbeurt te geven en ontvingen bij ja-woord een pakket met een emmer, verfrooster, kwasten, rollers, afdektape, afdekfolie, schoonmaakmateriaal en verf van kleur naar keuze. Deventer is een van de steden waar DUWO studentenhuizen beheert en dus profiteerden ook Saxion-studenten van de actie.

DUWO heeft 250 pakketten uitgedeeld en de eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar. De studenten kunnen zelfs een prijs winnen. Uit alle inzendingen van before- en after-foto’s wordt per stad een winnaar geloot. Die wint, wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten, een grondige schoonmaakbeurt van de gezamenlijke woonkamer en keuken. Scheelt toch weer een paar uurtjes boenen!
(Bron: Saxion.nl)

Vorig artikelWeerbericht maandag 18 mei
Volgend artikel#Supportyourlocals: We blijven ze gewoon vers maken, Daily Donuts