vrijdag, 19 juli 2024

Gemeente Deventer kapt bomen om veiligheid

FOTO: Drtv

DEVENTER – Om veiligheidsredenen moet een aantal beuken en berken aan de Boxbergerweg en Wechelerweg worden gekapt. De gemeente heeft hiervoor een kapvergunning verleend.

Vanwege de zorgplicht en het garanderen van veiligheid is het noodzakelijk om 9 bomen te kappen. Het kappen van bomen wordt zoveel mogelijk beperkt tot buiten het broedseizoen, maar uit boomveiligheidscontroles kwam naar voren dat de bomen moeten worden gekapt. 

Controle op broedvogels
De bomen worden gekapt met inachtneming van de voorwaarden uit de Wet Natuurbescherming en de gedragscode. De gemeente gaat hierbij zorgvuldig te werk en de bomen worden vooraf gecontroleerd op de aanwezigheid van broedvogels en andere fauna. Dan kijken ze hoe  de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden zonder dat er verstoring plaatsvindt. Het Groenbedrijf voert de kapwerkzaamheden de aankomende weken uit. 

Vorig artikelKijk en luister mee met de speciale corona uitzending (Live)
Volgend artikelWat doet dat kunstwerk hier?
error: Content is beschermd!!!