DEVENTER – In 2020 wordt kunst in de openbare ruimte op een voetstuk geplaatst met de hashtag #watdoetdathier. Er staan in heel Nederland bijzondere kunstwerken, zoals het kunstwerk op de Grote Poot in Deventer, maar we lopen er dagelijks aan voorbij. Vraag jij je weleens af wat dat kunstwerk hier eigenlijk doet?

Kunst is een vertrouwd onderdeel geworden van het straatbeeld, maar we staan er zelden echt bij stil. We lopen voorbij het standbeeld in het park of rijden langs het kunstwerk op de rotonde zonder dat we het doorhebben. Openbare kunst is overal, ook in onze gemeente, maar #watdoetdathier?

Verantwoordelijkheid
“De maatschappij en de mensheid beginnen bij ieder van ons,” zo luidt de ijzeren uitspraak gevangen in het kunstwerk. Het is een citaat van Johannes van Vloten, oud rector magnificus van het Atheneum Illustre in Deventer. Van Vloten was grondlegger van het humanisme en zette zich actief in voor allerlei maatschappelijke kwesties. Hij vond dat mensen moesten beseffen dat ze zelf verantwoordelijk waren voor de maatschappij. Ook jij hebt de mogelijkheid om voor verandering te zorgen!

#watdoetdathier
Waar staat bij jou in de buurt een kunstwerk? En wat vind je ervan? Stichting BK-informatie verzamelt via Twitter, Facebook, Instagram en de website zo veel mogelijk foto’s en verhalen van publieke kunstwerken overal in Nederland. Wat heeft het kunstwerk in de afgelopen jaren meegemaakt? Wordt het goed onderhouden of is het een hangplek geworden? Wat denk je dat het betekent? Onder de hashtag #watdoetdathier vertellen we samen wat kunstwerken hier doen. Ga naar www.watdoetdathier.nl en meld een kunstwerk aan bij jou in de buurt.

Vorig artikelGemeente Deventer kapt bomen om veiligheid
Volgend artikelErnstig ongeluk op kruising Handelskade, auto schept fietser en twee voetgangers