donderdag, 25 juli 2024

Grotere terrassen en markt samen op de Brink in de binnenstad

DEVENTER – Alle samenwerkende partijen hebben een model gevonden waarbij de markt en de horeca gelijktijdig op de Brink de ruimte hebben. De markt wordt opgesteld als een lang lint over de Brink, vanaf de Zandpoort tot aan de kop van de Brink. Terrassen kunnen tijdelijk met gemiddeld 30% uitbreiden. Gezondheid en veiligheid staan hierbij voorop.

Opening
Per 1 juni mag de horeca weer open met inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel. De horeca liep de afgelopen maanden veel omzet mis. Veel ondernemers staan onder zware financiële druk om hun zaak te behouden. Horecaondernemers in Deventer willen grotere terrassen om toch een redelijke bezetting te kunnen hebben. Daarvoor is een tijdelijke vergunning nodig. 

Oplossing
De grotere terrassen gaan niet samen met de reguliere indeling van de markt op vrijdag en zaterdag. Daarom gingen partijen op zoek naar een oplossing. De markt op de Brink krijgt een lintopstelling, waarbij de ruggen van de kramen tegen elkaar staan. Aan beide zijden van de Waag komen kramen die met de rug tegen de Waag staan. De markt loopt verder door dan normaal, namelijk tot aan de Zandpoort. 

In deze opstelling is er voldoende ruimte voor bezoekers om de markt en de terrassen te bezoeken, met 1,5 meter onderlinge afstand. De weg langs de Waag is tijdens marktdagen afgesloten voor autoverkeer. Voor bewoners van het Bergkwartier is een alternatieve route beschikbaar. 

Evaluatie
De uitbreiding van de terrassen en de aangepaste opstelling van de markt gelden tot 1 september. Een maand van tevoren is er een evaluatie en bekijkt de gemeente of verlenging van de maatregelen nodig is. De gemeenteraad zal betrokken zijn bij deze evaluatie. 

Vorig artikelWeerbericht woensdag 27 mei
Volgend artikel#Supportyourlocals: Pura Vida, Yes we mogen weer op
error: Content is beschermd!!!