DEVENTER – Stadstroubadour Maarten van Veen schreef samen met Deventenaren een hart onder de riem voor de gemeente. De song wordt online en op televisie gepresenteerd op woensdag 27 mei.

Maarten van Veen, de Deventer stadstroubadour, deed samen met Kunstcircuit een oproep om mee te schrijven aan een lied voor Deventenaren in coronatijden. Deze oproep werd massaal beantwoord door allerlei verschillende inwoners van de stad: dichters, kinderen, singer-songwriters en verzorgingshuizen schreven in grote getalen mee.

Het nummer wordt uitgebracht op woensdag 27 mei. Deventer radio en televisie maakte beelden bij de uitvoering van de song aan de IJssel. “Het was erg uitdagend om alle die verschillende inbreng tot één geheel te maken”, aldus van Veen. “Uiteindelijk heb ik sommige teksten wel wat moeten aanpassen, maar ik heb geprobeerd om wel steeds de belangrijkste boodschap van de inzending over te brengen. Mooi om te mogen doen en ik ben benieuwd naar de reacties!”

Het project is een initiatief vanuit Kunstcircuit, om inwoners actief te betrekken bij kunst en cultuur in Deventer en om een mooi tijdsbeeld van deze bijzondere periode te schetsen.

“Ik vond het een mooi idee en het sluit goed aan bij wat ik als stadstroubadour wil: zorgen dat we elkaar zien. Met zo’n lied als dit kun je goed horen hoe ontzettend verschillend iedereen deze tijd ervaart. Tegelijkertijd zijn er ook dingen die iedereen mist – Net als ik – en dat werd dan ook de titel,” lacht van Veen.

Het lied en de daarbij behorende videoclip zijn vanaf woensdag 27 mei te zien en te beluisteren via DRTV en de social media kanalen van de Stadstroubadour en Kunstcircuit.

Vorig artikelCrossbody tassen krijgen eindelijk hun verdiende aandacht
Volgend artikelWeerbericht donderdag 21 mei – Hemelvaartsdag