vrijdag, 12 juli 2024

Meer ruimte voor voetgangers binnenstad

FOTO: MBS

DEVENTER – Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, wordt het drukker in de binnenstad. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk dat bezoekers zoveel mogelijk op rustige momenten komen en 1,5 meter afstand bewaren.

Voetgangersgebied
Tijdelijk wordt het voetgangersgebied vergroot en komt er in bepaalde straten éénrichtingsverkeer. De fiets parkeer je als bezoeker aan de rand van de binnenstad.

Tijdelijke regels in de binnenstad van Deventer
Om ervoor te zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand kan bewaren, voert de gemeente de volgende maatregelen in: 

  • De Brink wordt een voetgangersgebied. Je mag hier dus niet fietsen en geen fiets parkeren. Op de kop van de Brink komt een voetgangersrotonde.
  • De Grote Poot, Kleine Overstraat, Assenstraat en Vleeshouwerstraat worden voetgangersgebied. Hier mag je niet fietsen.
  • Voor de Spijkerboorsteeg, Proosdijpassage en Pontsteeg geldt eenrichtingsverkeer voor voetgangers.
  • Het Pad Walstraat, Sandrasteeg en Duivengang worden afgesloten voor bezoekers en zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
  • In de Smidsgang wordt een scheidingshekwerk geplaatst in het midden van de straat.
  • Op de Zandpoort komen extra fietsenrekken.

De gemeente en andere partijen in de binnenstad zullen bezoekers zo goed mogelijk informeren over de regels. Er worden bijvoorbeeld gastheren en -vrouwen ingezet om bezoekers te begeleiden. Zo hoopt de gemeente dat bezoekers de tijdelijke maatregelen snel kennen en de invoering soepel verloopt. 

Maatregelen
De gemeente gaat volgen hoe de maatregelen werken en of ze voldoende zijn. Zo nodig kunnen aanpassingen worden gedaan. De maatregelen en wijzigingen worden bekendgemaakt op www.coronavirus.deventer.nl.

Vorig artikelOmstander redt drenkeling uit het water
Volgend artikelMuseum De Waag heropent op 1 juni de deuren
error: Content is beschermd!!!