donderdag, 25 juli 2024

Museum De Waag heropent op 1 juni de deuren

DEVENTER – Museum De Waag opent op maandag 1 juni weer de deuren voor het publiek. Na een sluiting van 2,5 maand pakt het museum uit met twee nieuwe tentoonstellingen over de geschiedenis van Deventer en de Tweede Wereldoorlog. Voor een veilig en ontspannen bezoek heeft het museum een bezoekersprotocol ingevoerd.

Museumbezoek
Voor een museumbezoek moet vooraf online gereserveerd worden. Op deze manier kan Museum De Waag de bezoekersstroom controleerbaar houden en de noodzakelijke hygiënemaatregelen waarborgen. 

“We zijn erg blij dat we per 1 juni weer open mogen voor onze bezoekers”, vertelt directeur Ewout van der Horst. “De voorgenomen opening van de tentoonstelling ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ viel precies samen met de lockdown. Al snel hebben we deze expositie online kunnen aanbieden via een virtuele tour, maar uiteindelijk is de beleving toch groter als je écht door De Waag loopt en alles tot in detail kunt bekijken”. 

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ vertelt het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Duitse inval tot en met de bevrijding door de Canadezen. Dankzij veel film- en geluidsfragmenten, foto’s, kaarten en talloze voorwerpen ervaar je het leven van 75 jaar geleden. 

Naast ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ op de begane grond en eerste verdieping, worden bezoekers ook getrakteerd op een nieuwe, semipermanente tentoonstelling. Museale topstukken geven een beeld van de lange stedelijke geschiedenis van Deventer. Door middel van verschillende verhaallijnen ontdekt de bezoeker de ontwikkeling van Deventer tot Hanzestad en de opkomende (vroege) industrie en stadsuitbreidingen. 

Reserveren voor een museumbezoek kan via museumdewaag.nl/reserveren.

Vorig artikelMeer ruimte voor voetgangers binnenstad
Volgend artikelPolitie deelt 34 boetes uit voor stelselmatige overlast
error: Content is beschermd!!!