DIEPENVEEN – Wat je kunt doen om het noodlijdende klooster Nieuw Sion in Diepenveen te helpen? Bidden, doneren, of… kamperen. Die creatieve optie biedt het bestuur in de nieuwsbrief. De eerste plekken kun je nu al boeken.

De coronacrisis slaat diepe gaten in de begroting van het klooster. Waar het normaal druk is met rondleidingen, is het sinds maart angstvallig rustig. Tijd voor actie, besloot het bestuur.

“Zeven manieren om er voor Sion te zijn”, heet de nieuwsbrief waarin het klooster om hulp vraagt. Nummer één: “Boek je zomervakantie op het klooster, of kom nu al logeren.”

Verkooppraatje
Dan volgt de sales pitch: “Het is werkelijk een heerlijke plek om tot rust te komen. Je beschikt over je eigen toilet en douche.” Het klooster biedt tien kampeerplekken en veertien gastenkamers.

Geen geld om te kamperen, maar wil je tóch helpen? Geen probleem. De tweede optie is een stuk goedkoper; gewoon, ouderwets bidden. “Als het even kan, denk dan aan alle mensen die hier betrokken zijn. Bid voor goede afstemming, voor energie en voor wijsheid.”

Vorig artikelDeventer Binnenstad Draait Door
Volgend artikel#Supportyourlocals: Zus Bar – Kitchen is terug