DEVENTER – Speelgoedmuseum Deventer blijft, in tegenstelling tot Museum De Waag dat vanaf 1 juni 2020 weer de deuren opent, nog tijdelijk gesloten. Het museum haalt het voor eind 2020 geplande technisch onderhoud naar voren.

In het historische pand, waarin Speelgoedmuseum Deventer gehuisvest is, is het niet eenvoudig om te voldoen aan het bezoekersprotocol vanuit de Museumvereniging rondom het coronavirus en tegelijk een aantrekkelijk museumbezoek aan te bieden. Daarom heeft erfgoedorganisatie Deventer Verhaal, collectiebeheerder van het museum, besloten om de geplande vervanging van een aantal technische installaties te vervroegen.

De bezoekerservaringen die Deventer Verhaal opdoet na de heropening van Museum De Waag worden meegenomen in de beslissing of en op welke voorwaarden het Speelgoedmuseum binnenkort de deuren weer kan openen. Deventer Verhaal hoopt het Speelgoedmuseum in de tweede helft van juli weer open te kunnen stellen voor het publiek.

Vorig artikel#Supportyourlocal: de Gordijnenman, de gordijnen zijn bij ons alweer een tijdje open
Volgend artikelZes woningen ontruimd na gaslek