woensdag, 24 juli 2024

Sporten ook voor volwassenen weer mogelijk

DEVENTER – Sporten voor volwassen is vanaf 11 mei weer mogelijk. Uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften. Sportaanbieders mogen weer activiteiten organiseren voor kinderen en volwassenen. Elke sportactiviteit moet worden gemeld bij de gemeente op www.corona.deventer.nlVoor activiteiten op reguliere locaties, uitgesloten natuurgrasvelden, geldt dat een melding volstaat. Voor activiteiten in de openbare ruimte moet de gemeente eerst toestemming verlenen. Dat kan enkele dagen duren. Sporten op natuurgrasvelden is niet toegestaan.

Wethouder Rob de Geest: “Het is belangrijk dat iedereen weer kan sporten. Dat is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je sociale contacten. We doen er alles aan om het voor sporters en hun verenigingen zo veilig mogelijk te maken.” 

Kantine en kleedkamer blijven dicht 
Kantines en kleedkamers inclusief douches, blijven gesloten. Deze ruimten mogen alleen open zijn om materialen te pakken of voor klein onderhoud zoals legionella bestrijden. Vergaderen of met een groepje aanwezig zijn in deze ruimten is niet toegestaan. 

Zwembaden 
Zwembaden, met kleedkamers, mogen weer open zodra landelijke protocollen bekend zijn gemaakt. Hopelijk volgen die medio mei. 

Desinfecterend materiaal centraal inkopen 
De gemeente is van plan Via Sportbedrijf Deventer desinfecterend materiaal aan te bieden aan verenigingen tegen een gereduceerd tarief. Nu ook volwassenen weer mogen sporten, zal de vraag hiernaar toenemen. 

Financiële compensatie door het Rijk 
Het Rijk heeft geld aan gemeenten beschikbaar gesteld om sportverenigingen door de coronacrisis te helpen. De gemeente onderzoekt in hoeverre dat geld kan worden ingezet om sportverenigingen financieel te compenseren door gedurende een periode de huur kwijt te schelden. 

Vorig artikelHeiwerkzaamheden van 11 t/m 14 mei in de buurt van Colmschate
Volgend artikelDeventer Schouwburg is 150 jaar en viert een (online) feestje
error: Content is beschermd!!!