DEVENTER – Na weken zonder turnen zijn de turnsters van SVOD  weer begonnen met trainen. Niet zoals ze graag zouden willen, in de zaal, maar vooralsnog buiten. De voorafgaande weken is er veel overleg geweest met de gemeente, sportbedrijf Deventer en andere verenigingen.

Uiteindelijk heeft de gemeente toestemming gegeven om buiten te trainen op de parkeerplaats bij de Scheg en op het grasveld bij de Kuip; met inachtneming van een protocol en natuurlijk de RIVM regels .

Verder wordt er geen gebruik gemaakt van toestellen. Ondanks dat er op sociale media veel filmpjes voorbij komen waar buiten wordt getraind op toestellen,blijkt echter dat de verzekering dit niet dekt als er iets gebeurd. Dus is er besloten om tijdens de trainingen veel bezig te zijn met conditie, lenigheid en kracht tot er toegestaan wordt om weer binnen te mogen sporten.

Tot die tijd wordt er in 2 groepen drie maal in de week getraind. De eerste dagen scheen de zon volop en was het zweten geblazen. Maar afgelopen vrijdag sloeg het weer om en was het guur en kwamen er zelfs regendruppels uit de lucht vallen. Daardoor lieten de turnsters zich echter niet weerhouden om vol overgave aan het werk te gaan, om fysiek goed voorbereid zijn.

Toch hopen ze dat het kabinet besluit tot een versoepeling, zodat ze weer echt op de toestellen kunnen turnen in de zaal

Vorig artikelEen echte chesterfield kopen?
Volgend artikelVerpleeghuizen in Deventer bereiden zich voor op versoepeling