Tuinderij Haverkamp is een biologisch bedrijf waar Heleen Hennink en  Jopie Duijnhouwer al bijna 18 jaar groente, aardappels en graan verbouwen. De Rodijksweg, tussen Colmschate en Bathmen is historische grond. De zes boerderijen langs deze weg werden in 1399 al genoemd en zijn 600 jaar later nog steeds allemaal in gebruik. Die geschiedenis zie je terug in het landschap: met veel kleine onregelmatige percelen, bosjes en lange houtwallen is het een prachtig landschap waar veel mensen graag wandelen.

We spannen ons in om het landschap mooi te houden, op verschillende plekken hebben we fruit-en notenbomen geplant. Verder proberen we de grond zoveel mogelijk groen te houden en zoeken we graslandmengsels met veel bloemen. Zodra de sla geoogst is, wordt het land ingezaaid met een groenbemesters met zoveel mogelijk bloemen en zaden. Wie deze week over de Rodijksweg loopt of fietst, ziet een prachtig veld met helderrode klavers.

Voor de verkoop van onze groente richten we ons het liefst op de regio. Het bedrijf heeft een winkel aan huis, de producten liggen bij de Ekoplaza aan de Smedenstraat, kunnen aan huis bezorgd worden door de Gouden Pompoen. Het graan (spelt, tarwe en rogge) worden gemalen bij Oude Molen en als onderdeel van het brood ligt het wekelijks op de zaterdagmarkt en in de boerderijwinkel.

Heleen en Jopie willen iedereen die geniet van het landschap rond Deventer, oproepen om de mensen die dit landschap onderhouden te steunen door zo veel mogelijk producten uit de streek te kopen.

Vorig artikelBoekhandel Praamstra in de binnenstad gaat overleven
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 19 mei