DEVENTER – De afgelopen maanden gooide Corona roet in het eten en moesten alle acties van de Deventer Schoon Familie worden afgelast. Nu per 1 juni de overheidsregels zijn versoepeld staat de DSF te popelen om weer te beginnen. Natuurlijk met inachtneming van de Coronaveiligheidsregels. Waar kan dat beter dan op de Worp, met de leden van WorpWegWerpVrij en onder ‘toezicht’ van wethouder Frits Rorink? Zaterdag 6 juni om 09.45 uur bijten zij het spits af van het actieseizoen.

Het voorjaar is traditiegetrouw het seizoen dat veel bewoners in Deventer aan de slag gaan met hun leefomgeving. Ondersteund door de Deventer Schoon Familie gaan ze – in hun eigen straat of buurt –  zwerfvuil opruimen of onkruid verwijderen tijdens een gezellige actie met buurtbewoners. De DSF zorgt voor (opruim)middelen en het coördineren van de actie. Dit jaar beginnen de eerste acties in juni.

WorpWegWerpVrij
Een van de meest actieve bewonersgroepen in de gemeente Deventer is WorpWegWerpVrij. Al jaren lang ruimen de bewoners van de Worp op de eerste zaterdag van de maand op de IJsselstrandjes, maar ook in de wijk werfafval op. Aan de hoeveelheden die ze verzamelen is te zien dat dat bepaald geen overbodige luxe is; de IJsselstrandjes zijn een gelief recreatiegebied, maar helaas neemt niet elke gebruiker zijn of haar afval mee naar huis of naar een van de containers.

De werkgroep regelt in principe haar eigen acties: de DSF levert opruimmaterialen en zorgt voor de afvoer van het verzamelde zwerfafval. Maar in Coronatijd is alles anders en dus komt de DSF de eerste actie ondersteunen: met posters en flyers met Coronaregels en met gedesinfecteerde materialen.

Wethouder neemt kijkje
Wethouder Frits Rorink – die leefomgeving in zijn portefeuille heeft – neemt zaterdag een kijkje bij de actie. Zo kan hij met eigen ogen zien dat bewonersacties – ook in Coronatijd – op een veilige manier gehouden kunnen worden.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 05 juni
Volgend artikelVerruiming openingstijden voor winkels op zon- en feestdagen