vrijdag, 12 juli 2024

Verruiming openingstijden voor winkels op zon- en feestdagen

DEVENTER – Het college van burgemeester en wethouders wil alle winkels de mogelijkheid geven om op iedere zon- en feestdag open te zijn van 06.00 tot 22.00 uur. Dit verzoek is ingediend door een aantal supermarkten. De tijden 06.00 tot 22.00 uur gelden nu al van maandag tot en met zaterdag. Het college stelt dit voor aan de gemeenteraad.

Spreiding van bezoekers
Tot nu toe mochten winkels op zon- en feestdagen open van 9.00 tot 20.00 uur. Met de verruiming van de tijden op zon- en feestdagen ontstaat een eenduidig beleid voor alle dagen. Deze wijziging maakt het mogelijk om bezoekers meer te spreiden over de dag. 

De aanpassing krijgt vorm via een wijziging van de Verordening Winkeltijden Deventer, via een raadsvoorstel. Vooruitlopend hierop gedoogt de gemeente de openstelling van supermarkten tussen 06.00 en 09.00 uur en 20.00 en 22.00 uur op zon- en feestdagen, om bezoekers zoveel mogelijk te spreiden tijdens deze coronatijd.

Voor de overige winkels geldt de verruiming van de winkeltijden op zon- en feestdagen na het officiële besluit van de gemeenteraad. 

Vorig artikelDeventer Schoon Familie kan weer aan de slag!
Volgend artikelVijf nadelen van thuiswerken in pyjama
error: Content is beschermd!!!