DEVENTER – De tentoonstelling ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ van Museum De Waag vertelt het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Erfgoedorganisatie Deventer Verhaal heeft speciaal voor deze tentoonstelling een app met fiets- en wandelroutes gemaakt.

De app biedt de bezoeker, voor of na het bezoek aan De Waag, de mogelijkheid om Deventer in oorlogstijd te verkennen. De fiets- en wandelroutes schetsen een indrukwekkend beeld van het verloop van de oorlog in Deventer. Aan de hand van zichtbare resten, foto’s en verhalen ervaar je het Deventer van 75 jaar geleden.

De nieuwste app van Deventer Verhaal bestaat uit twee fietsroutes van gemiddeld 35 km en een wandelroute van ongeveer 6 km. De routes brengen je op verschillende plaatsen in en rond de binnenstad van Deventer die in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelden. De fietsroutes brengen je langs 16 locaties in Colmschate, Diepenveen, Oxe, Bathmen, Lettele en Schalkhaar. De wandelroute leidt langs 21 locaties in en rond de binnenstad van Deventer. Alle routes beginnen en eindigen bij De Waag.

De app is gratis te downloaden op www.museumdewaag.nl/app

Vorig artikelWeerbericht donderdag 18 juni
Volgend artikel#Supportyourlocal: Zuivelhoeve Keizerslanden bleef gewoon open