Vanwege de coronacrisis ook begonnen met hardlopen? Na een dag thuiswerken is het fijn om je dames tas aan de kant te gooien en je hardloopschoenen aan te trekken. Bovendien is het goed om aan je weerstand en conditie te werken. Juist nu. Maar wist je dat er bepaalde rituelen zijn die je beter kan laten na het trainen?

  1. Rond blijven lopen in je hardloopkleren

Zo is het na thuiskomst verstandig om je zweterige kleren meteen in de wasmand te gooien. Zelfs wanneer je niet eens zo erg hebt lopen zweten, zijn die kleren een ware broeihaard voor bacteriën. Of je nou doucht of niet, wissel je hardloopkleren altijd om voor een andere outfit. Bovendien hou je op deze manier je spieren warm, want door in vochtige kleren rond te blijven lopen krijg je rillingen.

  1. Bankhangen 

Heb je lekker gelopen? Plof dan niet meteen op de bank neer. Het is heel verleidelijk om te gaan Netflixen of een nieuwe laptop rugzak uit te zoeken op het Internet, maar doe het niet. Het is niet goed voor je bloedsomloop en je spieren. Die komen ineens helemaal tot stilstand. Maar wat dan? Blijf licht in beweging en doe een aantal rekoefeningen. Loop een beetje rond en haal diep adem. Pas daarna kan je bankhangen. Wanneer je ’s ochtends hardloopt en daarna met je eastpak tas vertrekt naar kantoor is het handig om de dag te starten met staand werken. Kan dit niet? Draag dan compressiekousen. Deze kousen zorgen ervoor dat je bloed niet direct naar je onderbenen zakt.

  1. Te weinig eten

Iedereen weet dat voldoende water drinken belangrijk is wanneer je sport. Daarnaast moet je niet vergeten om te eten na het trainen. Kies de juiste producten zoals bijvoorbeeld fruit, yoghurt, amandelen of volkoren brood. Je verbrandt heel wat calorieën tijdens het lopen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling om helemaal los te gaan met eten. Eet niet de verkeerde dingen, want dat is zonde.

  1. Geen rustdagen inplannen 

Gaat het hardlopen je goed af? Waak er voor dat je niet meteen teveel gaat trainen. Om blessures te voorkomen heeft je lichaam rustdagen nodig. Tijdens een rustdag krijgen je spieren de kans om te herstellen. Door niet elke dag te trainen presteer je uiteindelijk beter.

Vorig artikel70-plussers lopen 500 kilometer lange Pieterpad voor Henko Meijer met ALS
Volgend artikel#SupportyourHORECAlocals: Sirtaki, Griekenland op de Brink