zaterdag, 13 juli 2024
FOTO: Alex Schokker

Geen trampolines en zwembaden in de openbare ruimte

FOTO: Alex Schokker (archief)

DEVENTER – De zomer komt er weer aan. Hier en daar verschijnen er speeltoestellen in de openbare ruimte. De gemeente waarschuwt dat toestellen zoals trampolines en zwembaden niet zijn toegestaan in de openbare ruimte.

Eigen tuin
Trampolinespringen is niet ongevaarlijk. Jaarlijks moeten zo’n 3000 mensen naar de Eerste Hulp van een ziekenhuis met verwondingen als gevolg van trampolinespringen. Een trampoline plaatsen in uw eigen tuin mag natuurlijk. Maar niet op de stoep of een veldje in de buurt. Dat geldt ook voor zwembaden en speeltoestellen.

De gemeente meldt dat u in uw eigen tuin zelf verantwoordelijk bent voor letsel door bijvoorbeeld een trampoline of zwembad. Maar als er ongelukken mee gebeuren in de openbare ruimte, dan is de gemeente daar aansprakelijk voor. Daarom wil de gemeente dergelijke toestellen niet op openbare grond. 

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 09 juni
Volgend artikel#Supportyourlocals: Okay Fashion & Jeans, mensen willen weer zomers gekleed
error: Content is beschermd!!!