Twee tentoonstellingen in Museum De Waag

In Museum De Waag zijn deze zomer twee nieuwe tentoonstellingen te zien over de geschiedenis van Deventer en over de Tweede Wereldoorlog. Voor een veilig en ontspannen bezoek heeft het museum een bezoekersprotocol ingevoerd.

De tentoonstelling ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ vertelt het indrukwekkende verhaal van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de Duitse inval tot en met de bevrijding door de Canadezen. Dankzij veel film- en geluidsfragmenten, foto’s, kaarten en talloze voorwerpen ervaar je het leven van 75 jaar geleden.

Naast ‘Deventer Bezet & Bevrijd’ worden bezoekers ook getrakteerd op een nieuwe, semipermanente tentoonstelling. Museale topstukken geven een beeld van de lange stedelijke geschiedenis van Deventer. Door middel van verschillende verhaallijnen ontdekt de bezoeker de ontwikkeling van Deventer tot Hanzestad en de opkomende (vroege) industrie en stadsuitbreidingen.

Meer informatie en bezoek reserveren: www.museumdewaag.nl

Op pad met een step of historische fiets

Ga lekker op pad in de historische binnenstad van Deventer en daarbuiten op een step of historische fiets! Het rijden op een historische fiets (met groot voorwiel en klein achterwiel) zal de nodige hilariteit geven, maar je hebt het zo onder de knie. Met de historische fiets kun je een mooie route maken door een stuk van het Bergkwartier, richting het Havenkwartier en via de IJssel en het Noordenbergkwartier weer terug naar de VVV. Een bezoekje brengen aan het Worpplantsoen of Hof van Twello? Dat kan natuurlijk ook, de route is helemaal vrij.

De Kick Bike is een luxe step, ze zijn licht en rijden heel comfortabel. Volgens de Wegenverkeerswet ben je met deze step een voetganger, dit mag dus in de binnenstad, maar pas je een beetje aan als het druk is. Dat is wel zo fijn voor iedereen. Met de step kun je prima een stadswandeling maken door het centrum, zo leer je ook de historie van Deventer goed kennen. Liever een rondje om de binnenstad? Dat kan ook, de route is zelf in te vullen.
De steps en historische fietsen zijn te huur tijdens openingstijden van de VVV Deventer. Prijs: € 13,50 per step/fiets voor 2 uur. Er zijn maximaal 5 steps en 5 historische fietsen beschikbaar. Veel step- en fietsplezier! Meer informatie: www.deventer.info

NuNu en bezoek Klooster Sion
Klooster  Sion was een cisterciënzer abdij in Diepenveen, op een grondgebied van 58 hectare. In abdij Sion werd jarenlang ook monnikenarbeid verricht. Er was een prachtige boomgaard en de moestuin van de abdij voorzag de monniken jarenlang van eigen groente. Klooster Nieuw Sion is dagelijks open voor bezoek tussen 14:00 en 17:00 uur. U kunt dan de kloosterkerk, begraafplaats en gastentuin bezoeken.

Een bezoek aan het klooster kan goed worden gecombineerd met een wandeling door de bossen van De Kranenkamp (parkeren: tweede parkeerplaats aan de Averlose Houtweg, komend vanaf de Raalterwegin Diepenveen). Vanaf de parkeerplaats vertrekken meerdere bewegwijzerde routes.
Extra bijzonder: vanaf 1 juli is het mogelijk om te kamperen in de tuinen van Klooster Sion. Een bijzondere ervaring met een verstillend karakter. Klik hier voor meer informatie.
Na een fikse wandeling kun je bij restaurant NuNu terecht voor een versnapering, lunch of diner met een eigentijds karakter. Bijzonder aan NuNu is met name een enorme tuin met waanzinnige speeltuin voor kinderen en ruim voldoende plek voor volwassenen om heerlijk te relaxen. www.naarnunu.nu

Vorig artikel#Supportyourlocals: (Aan)Passen en meten bij Optiek Keizerslanden
Volgend artikelStadsmuur ontdekt tijdens werkzaamheden Keizerstraat