DEVENTER – Ieder jaar houdt de fractie van GroenLinks een actie waarbij zij één versteende tuin uit alle inzendingen kiezen om te gaan onttegelen. Door de coronamaatregelen kan dat dit jaar niet plaatsvinden. Daarom is er een alternatieve actie bedacht. Dit jaar schrijft de fractie een prijsvraag uit voor degene die het mooiste vogelhuisje in zijn tuin ophangt. Vogels zijn de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups, waar we in Deventer de afgelopen jaren veel last van hebben gehad.

Om de deelnemende inwoners meer tijd te geven om hun tuin om te toveren tot een vogelparadijs, is de inzendingstermijn verlengd tot 21 juni. De actie ‘maak zelf een nestkast’ is voor alle inwoners van de gemeente Deventer van jong tot oud. De jury kijkt naar creativiteit, originaliteit en of het ecologisch verantwoord is.

Je kunt een foto of video van het proces en eindresultaat sturen naar: actie@groenlinksdeventer.nl

Vorig artikelWeerbericht maandag 08 juni
Volgend artikelDuurzame ontwikkelingen in Deventer