vrijdag, 19 juli 2024

Rode kruis collecteert digitaal in plaats van huis aan huis

DEVENTER – Dit jaar komt er geen collecte van het Rode Kruis langs de deuren in Deventer. De coronacrisis maakt het onmogelijk om huis-aan-huis te collecteren. De collecteweek van 21 tot en met 27 juni gaat wel door,  maar dan digitaal. Er kan gedoneerd worden via een online collectebus. In Deventer wordt geld opgehaald om lokale EHBO-activiteiten te ondersteunen.

“Het coronavirus heeft grote impact op het werk van het Rode Kruis”, zegt vrijwilligersmanager Mascha van Mourik. “Veel vrijwilligers hebben zware en lange inzetten gedraaid om te helpen tijdens de crisis. Nog steeds zijn ze nodig, maar gelukkig kunnen we ook weer vooruitkijken. Zo kijken we weer naar data voor nieuwe EHBO-cursussen. Dat gaan we stap-voor-stap weer oppakken. Daarvoor kunnen we donaties goed gebruiken.” 

Digitale collecte
Vorig jaar gingen in heel Nederland nog meer dan 16.000 collectanten op pad. Ook in Deventer gingen vrijwilligers langs de deuren. Met een collecte deur-aan-deur is het lastig de voorgeschreven 1,5 meter in acht te nemen. Dit jaar loopt de digitale collecte dan ook via deze link.
 
Niet alleen onze vaste collectanten, maar iedereen kan daar een digitale collectebus aanmaken om het Rode Kruis te helpen. Collectanten kunnen precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Ook verspreidt het Rode Kruis flyers met een iDeal QR-code, waarmee veilig een donatie kan worden gedaan.

Direct geld overmaken kan ook. Het rekeningnummer van het Rode Kruis afdeling Deventer is: NL32 RABO 0117 1751 88 

Vorig artikelNieuwe inrichting voorplein MiMik
Volgend artikelZwaargewonde mountainbiker midden in de nacht aangetroffen langs N348
error: Content is beschermd!!!