Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Je hebt minder reistijd, je kan een uurtje later douchen of gewoon je pyjama aanhouden. Dan pak je ’s ochtends meteen je laptop uit je plevier laptop tas en ga je van start. Lekker comfortabel en niemand die je ziet. Het maakt niet uit. Of toch wel?

  1. Werken met tegenzin

Door de hele dag een pyjama of een joggingbroek te dragen blijf je in de relax modus zitten. Waarschijnlijk voel je je duf en heb je helemaal geen zin om je laptop uit je castelijns en beerens laptop tas te pakken. Dat komt omdat je een pyjama onbewust associeert met slaaptijd of ontspanningstijd. Trek je wel representatieve kleding aan dan gaat je productiviteit omhoog en haal je meer plezier uit je werk.

  1. Minder zelfvertrouwen

Wanneer je elke dag in je pyjama rondloopt heeft dat invloed op je zelfbeeld. Je voelt je namelijk beter wanneer je er netjes uitziet. Dat doe je niet voor anderen, maar echt voor jezelf. Bovendien is het zo dat wanneer je minder productief werkt dat ook invloed heeft op je zelfbeeld. Je hebt minder controle over jezelf en daardoor verlies je je zelfvertrouwen.

  1. Coronakilo’s

In een joggingbroek of pyjama merk je niet dat je een aantal kilo’s aankomt. Draag je echter een spijkerbroek dan heb je geen escape, want die extra kilo’s merk je meteen. Natuurlijk is het niet erg om een aantal kilo’s aan te komen, maar het moet niet uit de hand gaan lopen.

  1. Minder beweging 

Door je normale werkouftit in de kast te laten liggen ga je waarschijnlijk niet eens naar buiten voor een kleine wandeling. Dat is jammer, want het is juist heerlijk om in de lunchpauze een blokje om te gaan. Je voelt je daarna een stuk creatiever.

  1. Verstoorde nachtrust

Thuiswerken verstoort je normale ritme. Blijf je dan ook nog eens de hele dag je pyjama dragen dan verstoort dat je biologische klok. Dat kan uiteindelijk leiden tot slaapproblemen met als resultaat minder energie en een slecht humeur. Mensen houden nu eenmaal van ritme. Probeer daarom thuis zoveel mogelijk vast te houden aan je normale werkschema.

Vorig artikelVerruiming openingstijden voor winkels op zon- en feestdagen
Volgend artikelHoreca en markt weer voor het eerst samen op de Brink