DEVENTER – De gemeente Deventer zoekt 25 inwoners die het leuk vinden om een online EnergyParty te houden. Een online EnergyParty is een gezellige en succesvolle manier om samen met buurtgenoten energie te besparen. Heel gemakkelijk vanuit huis en toch samen met je buurt- of straatgenoten. Bijna alle deelnemers vinden naderhand de weg naar een veel lagere energierekening via kleine en grote maatregelen. Denk aan een deurdranger of tochtstrips tot aan zonnepanelen of isolatie. Stichting Buurkracht ondersteunt de EnergyParty’s.

Zo verloopt een online EnergyParty
Mensen die zich opgeven nodigen rond de acht buurtgenoten uit om mee te doen aan de EnergyParty. Tijdens de avond bekijken de deelnemers samen hun energieverbruik én bespaarmogelijkheden. Een professionele gespreksleider begeleidt de avond en geeft de nodige informatie. Na afloop heeft iedereen een concreet en persoonlijk actieplan voor energiebesparende maatregelen die passen bij ieders behoefte en mogelijkheden.

Meer informatie over de EnergyParty’s is te vinden op buurkracht.nl/energyparty. Inwoners van Deventer die interesse hebben kunnen zich hier ook aanmelden.

De kracht van buren: samen lukt het wél
De meeste mensen willen graag energie besparen, maar niet iedereen weet hoe dat moet en wat er binnen hun mogelijkheden ligt. Door de vraag samen met buurtgenoten op te pakken, wordt energie besparen makkelijker. Vaak is dit ook voordeliger omdat buurtbewoners samen aantrekkelijke kortingen op offertes kunnen bedingen. De EnergyParty’s worden georganiseerd door EnergyParty en Stichting Buurkracht samen en worden aangeboden door de gemeente Deventer. Een EnergyParty brengt geen verplichtingen met zich mee.

Veel aandacht voor energiebesparing
De gemeente Deventer streeft ernaar om in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn. Minder energie gebruiken en duurzame energie opwekken zijn belangrijke manieren om Deventer duurzamer te maken. Via deventerstroomt.nl krijgen bewoners informatie, advies en hulp bij onder andere energie besparen en opwekken. Via het daarbij aangesloten Energieloket (deventerenergie.nl) kunnen bewoners gratis een afspraak maken met een energiecoach of verdere online of persoonlijke ondersteuning aanvragen.

Vorig artikelBelangrijke vraag: wil jij aanspraak maken op een toegangsbewijs?
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 11 augustus