DEVENTER – Het Parkinson Café Deventer gaat 9 september weer van start. Door het versoepelen van de maatregelen kan het Parkinson Café Deventer weer stap voor stap van start. Het streven is om vanaf woensdag 9 september te starten met de eerste bijeenkomst. Daarbij worden daarbij alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen om een zo veilig mogelijke bijeenkomst mogelijk te maken.

In deze lastige periode door het coronavirus ziet het leven er voor veel mensen anders uit dan normaal, zo ook voor alle mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en hun naasten. Gelukkig kunnen zij elkaar weer in levende lijve gaan ontmoeten in het lokale Parkinson Café, zij het op gepaste 1,5 m afstand.

Het programma biedt informatie maar ook voldoende ruimte om gezellig met elkaar contact te hebben. Iets wat we de afgelopen tijden enorm hebben gemist. Op woensdag 9 september starten wij met het thema Muziektherapie voor mensen met Parkinson(isme) onder leiding van Dr. Monique van Bruggen-Rufi. Zij is muziektherapeute en docente aan de Muziektherapie-opleiding van ArtEZ in Enschede.

Bij muziektherapie wordt gebruik gemaakt van de bijzondere eigenschappen en effecten van muziek. Zo bevordert het ritme in muziek bewegingen en spraak, terwijl klanken en melodie een veilig en warm klimaat scheppen, onrust en stress verminderen, en contact bevorderen. Hier hebben mensen met Parkinson vaak veel baat bij. De muziektherapie richt zich op het verbeteren van bewegingsstoornissen, taal- en spraakproblemen, initiatief-nemen en concentratie. Maar ook wordt gewerkt aan het verminderen van stress en spanningsklachten, en mantelzorgondersteuning.

Gezien de voorbereidingen willen wij bij deze opstart gaan werken met een aanmeldprocedure. Hoe u zich kunt aanmelden vind u onderaan dit persbericht. Voor de organisatie is het van belang dat u zich aanmeldt vòòr dinsdag 1 september.

Heeft u vragen of zorgen over het eerste bezoek aan het Parkinson Café Deventer in deze fase van coronatijd?
Raadpleeg dan de website van het Parkinson Café: www.parkinsoncafedeventer.nl.

Aanmelden kan via e-mail info@parkinsoncafedeventer.nl of telefoon 06-10863396 van Annie Overmars-Groen, coördinator van het Parkinson Café Deventer.

Vorig artikelWeerbericht maandag 10 augustus
Volgend artikelBelangrijke vraag: wil jij aanspraak maken op een toegangsbewijs?