DEVENTER – Binnenkort opent de GGD IJsselland een nieuwe testlocatie op het coronavirus aan de Hannoverstraat 2 in Deventer. Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Schonenvaardersstraat. De voorbereidingen zijn in volle gang. De exacte verhuisdatum is nog niet bekend, maar het streven is dat vanaf eind volgende week alle testen op het coronavirus in Deventer plaatsvinden aan de Hannoverstraat 2.

Nieuwe locatie
De nieuwe locatie is een stuk ruimer dan de vorige locatie en heeft daardoor meer testcapaciteit en mogelijkheden voor eventuele toekomstige opschaling. Het heeft ook ruim voldoende parkeerplaatsen. De nieuwe locatie is gevestigd in een deel van het voormalig Groencentrum en zit naast de Gamma en de Subway, achterop het terrein.

Laat je testen bij klachten
Sinds begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die passen bij het coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland heeft hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland ingericht: in Deventer, Ommen, Steenwijk en Zwolle. Door veel mensen te testen, kunnen we zien of het coronavirus zich verspreidt en direct bron- en contactonderzoek doen bij een positieve test. Op deze manier kunnen we het virus bestrijden.

Aanmelden voor een test
Heb je klachten die doen denken aan corona? Laat je dan testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Bel hiervoor met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Als je besmet bent dan doen wij bron- en contactonderzoek. Ben je erg ziek? Bel ons dan via 088 – 443 03 70. We overleggen met je of we je beter thuis kunnen testen. Kijk voor meer informatie over het coronavirus en het testen op www.ggdijsselland.nl.
(Bron: GGD IJsselland)

Vorig artikelWie wordt Deventer voetbaltrainer van het jaar?
Volgend artikelHeb jij al een ritje gemaakt?