DEVENTER – De fietspaden langs de Margijnenenk, Lebuinuslaan en Overstichtlaan worden verbeterd. Vrijliggende fietspaden worden geasfalteerd en de parallelwegen worden vervangen door fietsstraten. Ook de rotonde bij de Laan van Borgele wordt verbeterd.

Wethouder Frits Rorink: “Het lastige is dat wij er niet aan ontkomen dat er een aantal bomen weg moet. Dat doen wij liever niet omdat bomen belangrijk zijn voor de leefbaarheid van de buurt en koelte bieden in hete zomers. Tegelijkertijd willen wij fietsen stimuleren door het verbeteren van de fietsroutes. Gelukkig is het mogelijk om alle bomen die gekapt worden te herplanten langs de fietspaden.”

Proces
Het ontwerp is voorgelegd aan bewoners en besproken met de bomenstichting en de fietsersbond. Dat heeft geleid tot aanpassingen. De fietsroutes maken onderdeel uit van het hoofdfietsnetwerk van Deventer en worden veel gebruikt door scholieren.

Meer over deze fietsroutes leest u op de website Deventer wordt nog knapper.

Planning
Naar verwachting kunnen de werkzaamheden eind 2020 beginnen. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats om overlast te beperken. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind 2021 afgerond.

Investering
Met het verbeteren van de fietspaden is in totaal een investering gemoeid van 2,3 miljoen euro.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 18 september
Volgend artikelOnthulling standbeeld Leo Halle voorafgaande aan eerste thuiswedstrijd