zondag, 14 april 2024

Onthulling standbeeld Leo Halle voorafgaande aan eerste thuiswedstrijd

FOTO: MBS

DEVENTER – De werkgroep ‘Een Beeld voor Leo’ heeft de afgelopen jaren intensief gewerkt om het beeld gerealiseerd te krijgen.

Met bijdragen van sponsoren, particulieren en de opbrengsten van een tweetal voetbalavonden is het beeld gefinancierd. Deventer kunstenaar en beeldhouwer Karoly Szekeres heeft het manshoge bronzen beeld van Leo Halle vormgegeven.

Clubicoon Leo Halle krijgt een eigen standbeeld bij De Adelaarshorst, het stadion van Go Ahead Eagles. Halle was daar van 1926 tot 1939 de onbetwiste eerste doelman

De onthulling wordt vrijdag 18 september gedaan door Wietse Veenstra, Gerrit Niehaus en Dick Schneider voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Jong-AJAX. Drie oud-spelers van de club, die net als Leo Halle opgroeiden onder de rook van het stadion. Bovendien weten zij alle drie een tribuneopgang van de Leo Halle Tribune naar zich vernoemd . 

Vorig artikelBetere, geasfalteerde fietspaden in Deventer Noord
Volgend artikelWeekend weerbericht: nazomer
error: Content is beschermd!!!