DEVENTER – Dit jaar bestaat het station 100 jaar en is daarom voor Deventer het “Monument van de Eeuw”. Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) bracht ter gelegenheid hiervan het boek “Station Deventer 1920-2020” uit, geschreven door Arno Dijkhof. Het eeuwfeest inspireerde Jan Mark Koopmans om het stationsgebouw in LEGO na te bouwen. Het stationsgebouw is een echte LEGO Master geworden. De NS en de SIED organiseren vanaf 10 oktober 2020 (start herfstvakantie) een nieuwe expositie op het station.

Op perron 4 is het LEGO station voor een raam van de voormalige stationsrestauratie te zien. Ook kunnen er detailfoto’s worden bekeken van het interieur. Op de andere ramen van genoemde stationsrestauratie (zowel perron 3 als 4) is een fototentoonstelling te zien van Theo de Kreek (SIED en Deventer Fotokring) van het stationsgebouw door de jaren heen.

Meer informatie: www.stationdeventer.nl

Vorig artikelConcert in de Bergkerk
Volgend artikelSPAR City Deventer krijgt Tosti Club in de winkel