DEVENTER – Sport doet iets met je! Samen sporten en bewegen geeft plezier, verbindt en draagt bij aan een goede gezondheid. Dit is dan ook het thema van de Nationale Sportweek, waar ook Deventer van 18 tot en met 27 september aan deelneemt. De Deventer Sportweek staat in het teken van de sport, sportclubs en sporters van Deventer.

Vrijdag 18 september wordt de Sportweek geopend met de lancering van de #Sportdoetietsmetje-movie. In deze film vertellen inwoners van Deventer wat sport met hen doet. Ook is er aandacht voor sportjaar 2019, tijdens de online prijsuitreiking van de Deventer Sportverkiezing 2019

De hele week kan er deelgenomen worden aan activiteiten van (samenwerkende) sportverenigingen en – aanbieders, zoals bootcamp, honkbal of tennis. Tijdens het nieuwe SwimSlim programma wordt er aan de gezondheid en het gewicht gewerkt, ook zijn er webinars voor onder meer verenigingen en kan er tijdens een speeddate kennis gemaakt worden met de beweegmakelaar voor sport- en beweegadvies.

Tijdens de afsluiting op zaterdag 26 september brengt Urban Atletics Series samen met AV Daventria 1906 atletiek naar de binnenstad. Train met top-atleten Emma Oosterwegel en Eefje Boons op de tijdelijke atletiekbaan op het Grote Kerkhof. Of doe mee met sport- en beweegactiviteiten op het sport- en beweegplein.

Kortom, ervaar wat sport met jou doet en beleef Sport in Deventer!

Kijk voor het volledig programma op sportindeventer.nl/nsw

Vorig artikelColumn Finzie: bespaar op jouw hypotheek
Volgend artikelGrand Café De Heeren van Deventer failliet verklaard