We kunnen er inmiddels niet meer omheen. Het Coronavirus speelt een belangrijke rol in ons leven. Dit kan gevolgen hebben voor jouw financiële situatie. Ook als je inkomen nog wel hetzelfde is, is het verstandig om er eens goed naar te kijken.

Oversluiten?
Het oversluiten van de hypotheek kan voordelig zijn als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die je nu betaalt. Ook wanneer de waarde van je woning hoger is dan de openstaande hypotheekschuld, kan het oversluiten van je hypotheek voordelig uitpakken. Zo kun je door over te sluiten in de meeste gevallen flink besparen op de maandlasten.

Hoe werkt oversluiten?
Door het oversluiten van de hypotheek los je je huidige hypotheek af met een nieuwe. Dit kan bij een andere geldverstrekker tegen een scherpere rente en andere voorwaarden, maar dat hoeft niet. Je kunt de hypotheek ook oversluiten bij je huidige geldverstrekker.

Is oversluiten altijd voordelig?
Of oversluiten in jouw situatie kan en voordelig is, hangt af van verschillende factoren. Ook moet je bij het oversluiten van je hypotheek rekening houden met extra kosten, zoals taxatie-, advies en notariskosten. In sommige gevallen krijg je ook te maken met een rente vergoeding. Het is daarom slim om vooraf een berekening te maken en de kosten en opbrengsten tegen elkaar af te wegen.

Ik help je graag!
Wil jij ook besparen op je maandlasten? Ik kijk graag wat er mogelijk is. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek en ik ga voor je aan de slag.

John paul Akkerman van Finzie deventer

deventer@finzie.nl

06–18686416

Keizerstraat 37, 7411 HE Deventer

Vorig artikelDe Linde trapte E-waste race af met wethouder Carlo Verhaar
Volgend artikelNationale Sportweek gaat weer van start