BATHMEN – In Bathmen loopt het aantal coronabesmettingen snel op. Inmiddels zijn in het dorp zestien mensen positief getest op corona door de GGD. Burgemeester Ron König: “De GGD ziet de laatste dagen het aantal positieve testen snel stijgen en dat is zorgelijk. Ik zie gelukkig ook dat de mensen in Bathmen dit serieus nemen en er alles aan doen om verdere besmettingen te voorkomen.”

Dit weekend lastte de Algemene Bathmense Sportvereniging (ABS) veel wedstrijden af, en café De Brink sloot al vrijwillig de deuren. “Het is goed te merken dat veel partijen in Bathmen hun verantwoordelijkheid nemen en zelf al veel maatregelen hebben genomen. Ik hoop dat mensen in de privésfeer dat ook doen, en niet bij elkaar komen. Dat is heel vervelend, zeker omdat dit weekend normaal gesproken de Bathmense kermis zou zijn. Maar alleen door nu strikt afstand te houden en de coronamaatregelen na te leven, kunnen we erger voorkomen.”

Klachten?

Het is belangrijk dat iedereen met klachten zich laat testen. Een afspraak maken voor een test gaat via de landelijke website of telefoonnummer (0800)1202.  Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Vorig artikelTrio Rogeri met Beethoven in dorpskerk Bathmen
Volgend artikelIngekomen brief bezorgde Deventenaren; “Gemeente Deventer smijt onopgemerkt met geld tijdens corona crisis”