Je hoeft in Nederland niet eens op Netflix geabonneerd te zijn om af en toe een binnenlandse aflevering van The Crown mee te maken. Afgelopen week werd deel twee van ‘Een beetje dom’ uitgezonden. De kijkcijfers bereikten het niveau van een persconferentie van de MP. En het ging weer tien keer nergens over. Drukte om een royal reisje naar Hellas met terughaalgarantie. Werk je je het hele jaar voor het volk in het zweet, wil je er even tussenuit, is het weer niet goed.

Moet je samen met je partner op een Marktplaatsbankje daarvoor je excuses aanbieden. Terwijl ze misschien wel op de vlucht waren voor dat satanistische pedofielennetwerk dat geleid wordt door onze eigen politieke leiders. Wilden ze hun eigen dochters beschermen tegen Lange Frans. Of in elk geval tegen zijn muziek. Naarmate dat virusgedoe langer duurt, slaat onze fantasie ook verder op hol. En dat beperkt zich niet tot onschuldige graancirkels. Hoe langer we verplicht thuis moeten zitten, hoe gekker het wordt. Waarom moest Bathmen zo nodig in een lockdown? Had de König van Deventer daar belang bij? Zit hij in het stedelijk roetveegnetwerk en gebeuren er straks tijdens het Grote Kinderfeest hele andere dingen? Waarom mogen kinderen met Sint Maarten in Deventer juist wel langs de deur? En gaan Geert en Thierry de Slingeraar daar nog Kamervragen over stellen?

Klopt het dat Jumbo na overname van de HEMA de halve worst uit het assortiment gaat injecteren met een chip? Die na consumptie er toe leidt dat we door de grote supers nog meer in ons koopgedrag gecontroleerd kunnen worden? Al dan niet gehackt door de Russen? Etcetera, etcetera. Volgende week mag het Amerikaanse volk bepalen of ze hun Twitterkoning, de great sprookjesaanjager, nog een langer leven gunnen in zijn witte paleis. En net zoals hij vier jaar geleden gekomen is, verdwijnt hij straks misschien wel even complotseling.

Vorig artikelAllerzielen in de Dorpskerk in Diepenveen
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen van mishandeling van minderjarige jongen in Deventer