DEVENTER – September Film Distribution gunt ons middels een teaser een eerste blik op De Veroordeling. Deze film laat de invloed van de media zijn tijdens een geruchtmakende rechtszaak.

De ‘Deventer moordzaak’ is één van de bekendste rechtszaken die ons land ooit gezien heeft. In 1999 werd de weduwe Jacqueline Wittenberg in haar woning om het leven gebracht. Al snel werd fiscaal adviseur Ernest Louwes aangeduid als mogelijke dader.


Klusjesman

Maar hoewel deze uiteindelijk veroordeeld werd, is er altijd een grote groep geweest die in zijn onschuld gelooft. De bekendste voorvechter is opiniepeiler Maurice de Hond, die met de theorie van de “klusjesman” kwam. Louwes kwam in 2013 vrij en klaagde de Staat aan vanwege grove fouten met de geurproeven die tot zijn veroordeling hebben geleid.

De film draait overigens niet om de moord zelf, maar om het verhaal van onderzoeksjournalist Bas Haan. Hij verliest zich ook in de theorie van klusjesman Michaël de Jong. De aanklachten veranderen het leven van De Jong in een hel. Bas besluit uit spijt dieper te graven om complotten te bestrijden met feiten, maar het beeld is al gevormd.

14 januari
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk. De Veroordeling zou op 14 januari in de bioscoop moeten verschijnen. (Bron: Filmtotaal.nl)

Vorig artikelAlleen op afspraak naar de gemeente
Volgend artikelHet groene hart van Keizerslanden krijgt opknapbeurt