DEVENTER – Met de aangescherpte coronamaatregelen in de tweede golf zijn ouderenorganisaties bang dat de eenzaamheid onder ouderen verder zal toenemen. Daarom roepen landelijke ouderenorganisaties op om meer naar elkaar om te kijken. De Deventer website Betermetjeburen.nl is hierbij een goed middel, omdat zij vraag en aanbod in de Deventer wijken samenbrengt. Omdat uit onderzoek gebleken is dat veel ouderen tijdens de eerste coronagolf wel hulp konden gebruiken, maar het niet durfden te vragen is Betermetjeburen.nl gestart met een campagne ‘Hulp nodig? Durf te vragen!’

‘Aandacht voor elkaar hebben is heel belangrijk, zeker in deze tijd’, geeft Rob de Jong, directeur van Deventer Doet aan. ‘Daarom roepen wij via Betermetjeburen.nl mensen op om het te laten weten als zij hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld met boodschappen doen, de hond uitlaten, administratie, klusjes of vervoer. Of juist een vraag om de eenzaamheid tegen te gaan: samen coronaproof wandelen, een online spelletje doen of met elkaar bellen. En natuurlijk roepen wij ook Deventenaren die wat voor een ander willen betekenen op om dat via Betermetjeburen.nl te laten weten. Zo helpen we elkaar, ook tijdens deze tweede coronagolf.’

Op www.betermetjeburen.nl kan iedereen in Deventer een oproep plaatsen. Dit mag zowel een hulpvraag zijn als een aanbod dat je iets voor een ander wil betekenen.

Opknapbeurt voor de tuin van de buren
Wat doe je als je zelf je tuin niet meer kunt opknappen? Dan zet je een oproepje op Beter met je buren.nl. Het oproepje werd opgepakt en zo trekt Annelies Toebes met haar man en wat vrienden naar de tuin, tuingereedschap in de hand. Waarom? ‘Omdat we het belangrijk vinden om wat voor mensen te kunnen betekenen én omdat we het leuk vinden. En het leuke is, dat die mevrouw die wij gaan helpen weer soep voor ons maakt.’

Annelies is lid van een netwerk van ‘zinzoekers’ dat zich ‘Zin in Deventer’ noemt en vooral uit dertigers en veertigers bestaat. ‘We zagen het oproepje op de Facebookpagina van Beter met je buren en dachten ‘dat is wat voor ons.’ Wat dat betreft is Beter met je buren heel mooi, maar ook heel logisch. Iemand in Deventer heeft hulp nodig. Dan is het toch mooi als je kunt helpen? Deze vraag is een mooie combinatie van iets kunnen betekenen voor iemand en lekker buiten bezig zijn. Natuurlijk wél op 1,5 meter afstand van elkaar. Fijn dat we kunnen helpen!’

Vorig artikelEcht waar! Een speciale Teckelwinkel in Deventer
Volgend artikelCafé 1902 maandagavond op Deventer TV en Youtube