DEVENTER – Tijdens de Nationale Sportweek zijn vorige week de winnaars van de Deventer Sportverkiezing 2019 bekend gemaakt. De jaarlijks terugkerende Sportverkiezing werd in maart afgelast vanwege de Covid-19 uitbraak. NOS presentator Maarten Tip kondigde via video’s de winnaars van de Leo Halle Bokaal aan.

Nieuw bij de sportverkiezing 2019 was de breedtesportprestatie van het jaar. Elk jaar worden er door amateursporters mooie prestaties neergezet. Daarbij staat niet alleen presteren centraal, maar zeker ook gezelligheid. Winnaar van deze nieuwe prijs is Korfbal team Devinco Midweek 1.

Het sporttalent van 2019 is Mette Winter. Zij maakte afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door en kwam vanaf de Deventer Hockey Vereniging via Zwolle bij topclub SCHC terecht waar zij haar debuut in de hoofdklasse maakte.

De topsportprestatie van het jaar is gewonnen door Thomas Krol pupil van Sportief Oost en nu actief voor de schaatsploeg van Jumbo-Visma.

Naast de sportprestaties hebben sportverenigingen, scholen en bedrijven ook bijzondere prestaties neergezet. Het passend voetbal van SV Schalkhaar en FC RDC heeft de prijs van het ‘Sportinitiatief van het jaar’ gewonnen. Passend voetbal is voetbal dat zich richt op kinderen vanaf 6 jaar met een prikkelverwerkingsstoornis. Kinderen met autisme, ASS of een andere gedrag- of concentratie stoornis (ADHD, ADD) kunnen om verschillende redenen vaak niet meekomen binnen het reguliere voetbal en horen eveneens niet thuis bij het G-voetbal. Deze kinderen hebben meer behoefte aan structuur.

Kindcentrum Het Palet is de sportiefste school van 2019 geworden mede door het prachtige beweegplein en alle sportieve activiteiten die zij ontplooit.

‘Last but not least’ is Royal GD tot het fitste bedrijf van Deventer uitgeroepen door met personeel deel te nemen aan sportieve activiteiten zoals de IJsselloop en medewerkers te stimuleren op het gebied van gezonde leefstijl.

Wil je alle video’s en winnaars van de Deventer Sportverkiezing nog eens terug kijken? Ga dan naar www.sportindeventer.nl/deventersportverkiezing.

Vorig artikelMini-excursies paddenstoelen zoeken
Volgend artikelMartijn Gerritsen over de impact van de corona maatregelen (video)