DIEPENVEEN – Een paar vrijwilligers van de duofiets in het dorp Diepenveen zijn een actie gestart om een nieuwe duofiets te kopen. De Diepenveense duofiets is al negen jaar een vertrouwd beeld in het dorp. De elektrische ondersteuning is echter dusdanig kapotgegaan dat er een nieuwe fiets aangeschaft moet worden. Fietsen kan nu wel, maar is erg zwaar. De kosten zijn € 8.900,-.

Alle Diepenveners kunnen gebruik maken van de duofiets. Inwoners die niet meer kunnen of durven te fietsen, kunnen dankzij deze fiets samen met een vrijwilliger, familielid of kennis genieten van uitstapjes in het dorp en omgeving. Begeleider en vrijwilliger Jan Nieuwenhuis vertelt op www.dorpspleindiepenveen.nl meer over de fiets, die geparkeerd staat bij Sparrenheuvel. Op de fiets is vanwege de kleine afstand tussen bestuurder en bijrijder, als preventiemaatregel tegen corona, een doorzichtig middenscherm aangebracht.

Bewoners en bedrijven kunnen via de website www.dorpspleindiepenveen.nl doneren. De Vrienden van Sparrenheuvel en de vrijwillige Hulpdienst Diepenveen dragen een substantieel bedrag bij in de kosten.