DEVENTER – De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

In Deventer zijn ongeveer 80 gezinnen benadeeld. Wie deze gezinnen zijn, is bij de gemeente niet bekend. De Belastingdienst verstrekt deze gegevens niet in verband met hun privacy. Wethouder Rob de Geest: “We weten dat er ook in Deventer mensen benadeeld zijn, maar we weten niet wie. Ik wil deze gezinnen oproepen om zich vooral bij ons te melden. Als er problemen zijn die het gevolg zijn van de toeslagenaffaire, ondersteunen we graag.”

Centraal Meldpunt

De Belastingdienst/Toeslagen compenseert de ouders die in de problemen zijn gekomen financieel. Maar dat is niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen of schulden zijn ontstaan op andere vlakken. Staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, heeft gemeenten gevraagd om over de volle breedte hulp te bieden. Om het voor gedupeerde ouders in Deventer makkelijk te maken om zich rechtstreeks bij de gemeente te melden, is er nu een centraal meldpunt.

Meldpunt inwoners Deventer

Woont u in Deventer en bent u door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen geraakt? Neem dan contact op. Dit kan via e-mail: meldpunt-toeslagen@deventer.nl of via WhatsApp: 06 12778634. Als u daar uw naam en mailadres of telefoonnummer achterlaat neemt de gemeente uiterlijk de volgende werkdag contact met u op.

Vorig artikelStop geweld tegen vrouwen: wat kun jij nu doen?
Volgend artikelAdventsconcert bij het Leger des Heils