DEVENTER – Woensdag 25 november kleuren de Wilhelminabrug en de Veentunnel oranje. Zo ziet heel Deventer dat “Orange The World” weer is begonnen. De wereldwijde actie die van 25 november tot 10 december loopt.

Met het oranje licht vraagt Zonta Club Deventer aandacht voor de wereldwijde campagne “Zonta Says No” tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.  Het thema van Orange The World in Nederland, een initiatief van UN Women samen met de Zonta Clubs en de Soroptimisten, is dit jaar “Meld geweld”. Melden is een eerste stap in het stoppen van geweld. Momenteel meldt slechts tien procent van de vrouwen, die met geweld te maken krijgt, dit bij een instantie.

Behalve gemeenten en provincies kunnen natuurlijk ook bedrijven meedoen. Matz Carwash, die zich de meest duurzame wasstraat van Oost-Nederland noemt, doet voor het eerst met ons mee. Op woensdag 25 november kleurt de wasstraat aan de Hanzeweg in Deventer oranje.

Zeg ook ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen!

Vorig artikelNieuwe COVID 19 testlocatie in Deventer
Volgend artikelMeldpunt voor slachtoffers Toeslagenaffaire