DEVENTER – In navolging van het succesvolle gratis combispreekuur sport breidt Podotherapie Segerink haar gratis spreekuren uit, met aandacht voor kinderen en algemene voet- en houdingsklachten. Elk spreekuur bevat vier gratis korte consulten van 15 minuten waarin per client een voorlopige podotherapeutische diagnose en advies wordt gegeven. Dit consult is laagdrempelig, richtinggevend en waardevol voor een ieder met vragen, twijfels of zorgen over zijn voetklachten of gerelateerde houdingsklachten.

 Gratis Combispreekuur Sport

Sportpodotherapeut Thomas Hesp is enthousiast: “Mannes Naeff MSK-arts/sportarts en ikzelf voorzien al ruim 1,5 jaar in een gratis wekelijks combispreekuur sport. Dit was ons eerste gratis spreekuur wat ons heeft laten zien hoe waardevol dit voor patiënten en cliënten kan zijn. Dit heeft ons gemotiveerd om nu extra spreekuren op andere thema’s op te zetten.”

 Gratis Spreekuur Kinderen

Marloes Buursen, kinderpodotherapeut, is blij dat haar kinderspreekuur is gestart: “Wij zien al veel kinderen in de praktijk, al lopen volgens de statistieken er nog veel kinderen met onnodige klachten of zorgen rond. Enerzijds zien wij kinderen met algemenere klachten zoals: regelmatig vallen of struikelen over eigen voetjes en pijn of vermoeidheid met lopen. Meer specifiek zien wij veel kinderen met pijnlijke hielen. Achter in de hiel bevindt zich een groeischijf waar de achillespees aanhecht. Pijnlijke hielen komen vooral voor bij kinderen tussen de 8 en 13 jaar, en vaker bij jongens dan bij meisjes. Deze aandoening ontstaat door een vergrote trekkracht van de achillespees op de groeischijf van het hielbeen. Hierdoor ontstaan er soms ontstekingsverschijnselen (roodheid, pijn, warmte, zwelling). Bij een overbelasting van de groeischijf in de hielen kunnen de hielen pijnlijk zijn bij springen, rennen, sporten of op de tenen lopen.”

Gratis Spreekuur Algemeen

Annemiek Mennink, podotherapeut, vult nog aan: “Naast kinderen en sporters hoop ik op mijn algemene spreekuur de meer generieke klachten te kunnen zien. Denk hierbij aan voet- en houdingsklachten tijdens de dagdagelijkse dingen zoals boodschappen doen, het huishouden, sociale omgang, maar zeker ook werk. Voor podotherapeutische zolen in veiligheidsschoenen gelden overigens speciale regels, waarin wij, voor bijna alle merken en modellen, kunnen voorzien.”

Waarom doen we wat we doen

Mariëlle Segerink, podotherapeut en eigenaar is trots dat ze met haar team ook in deze moeilijke tijden een bijdrage kan leveren: “Vaker dan anders zijn we ons bewust van wat ons beweegt en motiveert, al is het niet zo makkelijk dit goed in woorden te vangen: “Bewegingsvrijheid is een groot voorrecht. Staan, lopen en rennen is de basis van uw zelfredzaamheid en actieve deelname op sociaal, arbeids- of sportief vlak. Het is onze uitdaging en geeft ons voldoening om u zonder pijn of beperking binnen uw mogelijkheden te laten bewegen. Onze focus gaat daarbij uit naar voetklachten of gerelateerde houdingsklachten aan enkel, knie, heup of lage rug. Deskundige, doeltreffende en duurzame podotherapeutische zorg stellen we daarbij centraal. Podotherapie Segerink, altijd dichtbij. Deze nieuwe spreekuren passen uitstekend in dit gedachtengoed.”

Veilig naar de Podotherapeut

Gildo Wanders, operationeel manager, voegt als laatste toe: “Het is belangrijk dat u veilig naar de podotherapeut kunt. Ook Podotherapie Segerink volgt natuurlijk alle richtlijnen van RIVM en de beroepsvereniging. U zult in onze praktijk al die zaken herkennen zoals verplichte handdesinfectie, verplicht mondmasker gebruik, preventieschermen, extra schoonmaak, etc. Maar naast al deze maatregelen zijn er ook twee voorwaarden waar we mee bevoorrecht zijn. Zo hebben wij een grote wachtkamer die maakt dat er voldoende ruimte tussen de bezoekers gewaarborgd kan worden. En wat niemand direct kan zien, is de kwaliteit van onze ventilatie. In elke van onze behandelruimtes en werkruimtes wordt rechtstreeks verse buitenlucht mechanisch aangevoerd en gebruikte lucht mechanisch afgevoerd. Een belangrijke voorwaarde voor een gezonde luchtkwaliteit.”

Reserveer nu uw eigen gratis consult

Wilt u één van onze gratis spreekuren (sport, kinderen, algemeen) bezoeken, bel dan eerst naar ons secretariaat op 0570-609860 voor een afspraak. We kijken uit naar uw bezoek.

Vorig artikelAandacht voor elkaar in december. Heel Deventer doet!
Volgend artikel50 nieuwe besmettingen in de gemeente Deventer