DEVENTER – Deze december zal anders zijn dan alle andere. Door corona zijn we meer op onszelf aangewezen en lijkt december hierdoor zijn glans te verliezen. Daarom roept Deventer Doet alle Deventenaren op om in de maand december in actie te komen voor mensen die dat het hardst nodig hebben. De leukste, ontroerendste of opvallendste acties, groot en klein, worden eind december in een TV special van DRTV belicht. Daarnaast krijgen de acties aandacht viadeventerdoet.nl.  

Extra aandacht voor elkaar
‘De beperkingen van corona beperken ons niet om anderen te helpen en mensen blij te maken’, legt Rob de Jong, directeur van Deventer Doet, uit. ‘Er gebeuren altijd veel mooie dingen in december, maar deze december kunnen we dit soort positieve acties meer dan ooit gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan extra aandacht en steun voor mensen in de zorg en mensen die die zorg nodig hebben, voor onze lokale ondernemers, voor mensen met financiële problemen en voor eenzame mensen. In het algemeen kunnen we meer aandacht geven en meer waardering tonen voor elkaar. Zodat we samen de laatste loodjes van het jaar goed en positief doorkomen. Heel Deventer Doet!’

Ook een decemberactie gepland? Laat het weten!
Deventer Doet roept mensen of verenigingen die acties organiseren op om dit te melden bij Deventer Doet via info@deventerdoet.nl. Deventer Doet geeft het door aan DRTV zodat hier aandacht voor komt en zet zelf alle aangemelde initiatieven op deventerdoet.nl. ‘Er zijn al diverse acties waar we van weten’, legt Rob de Jong uit ‘Kerstpakketten die door het MKB gemaakt worden, bloemen die uitgedeeld worden, maar we kunnen altijd meer positieve acties gebruiken, groot en klein. Denk aan een leuke tekening voor mensen in de zorg, een kerststukje met de kinderen maken voor de buren, een kerstkaart sturen naar iemand die je waardeert of juist praktische hulp zoals de hond uitlaten, koken, een praatje aanknopen of medicijnen ophalen. Laat het Deventer Doet weten, zodat veel meer mensen kunnen meegenieten van alle positieve acties in Deventer. Daarom noemen we deze actie ’Heel Deventer Doet’.’ 

Ook leest u hierover in het Deventer Nieuws

Vorig artikelDe grootste muziekwinkelketen van Nederland komt naar Deventer
Volgend artikelPodotherapie Segerink breidt gratis spreekuren uit