dinsdag, 23 april 2024

Training tot vertrouwenspersoon bij Deventer Doet

DEVENTER – Deventer Doet biedt een training aan om te worden opgeleid tot vertrouwenscontactpersoon, verzorgd door Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze training kan ook gebruikt worden als bijscholing.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt vrijwilligers de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag te praten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld; pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek met het slachtoffer of de beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag. Ook wordt gekeken hoe je juist kan handelen om het grensoverschrijdend gedrag te stoppen. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van beleid. 

De training duurt twee avonden en kost €30,- per deelnemer. Op donderdag 19 november en 26 november van 19:00 tot 21:30 uur. De training wordt gegeven aan het Spuipad 1 in Deventer. De minimumleeftijd voor de training is 25 jaar. Heeft u vragen over de training? Dan kunt u mailen naar elise@deventerdoet.nl.

Vorig artikelDeventer Kerst 2020: The movie!
Volgend artikelVan Bockel nieuwe voorzitter van Stichting Veteranen Deventer
error: Content is beschermd!!!