DIEPENVEEN – Met schrik en verbijstering zien veel Diepenveners dat een groot aantal mooie, oude bomen aan de Boxbergerweg te Diepenveen is gekapt. Volgens de Boom Veiligheids Controle waren de bomen er slecht aan toe en werden ze als dood aangemerkt.

“Laanboomverjonging’ zoals dit genoemd wordt, klinkt wellicht mooi, maar is een verkapte benaming voor ongehinderd kunnen kappen. Voor de bomen zélf en voor de leefomgeving betekent de kap een groot verlies. In de strijd tegen klimaatverandering en de zorg voor biodiversiteit telt iedere boom. Deze grootschalige bomenkap zorgt voor een gevoel van machteloosheid bij veel mensen in Diepenveen en Deventer. De laatste jaren komt het veelvuldig voor dat ‘boom’ en ‘natuur’ moeten wijken voor auto, fietspad of gebouw met het oog op groei, groter en gemak. Deventer was de groenste stad van Europa. En nu?”, aldus de ongeruste wijkbewoners.

Vorig artikelZo kun je op film de Herdertjestocht in Bathmen alsnog meemaken
Volgend artikelPrachtige metamorfose Oranjekwartier