DEVENTER – Na ruim vier maanden werken is het onderhoud van 54 woningen van Stichting Eigen Bouw afgerond en is het moment daar: de officiële oplevering. In het oog springt de door Lenferink Vastgoedonderhoud vernieuwde buitengevel van de woningen aan de Prinses Beatrixstraat, Koningin Julianastraat en de Prins Hendrikstraat. Aan de prinses Beatrixstraat (deels) en de Koningin Julianastraat zijn tevens de bergingen van de voorkant verplaatst naar de achterkant. Het resultaat is een metamorfose van de buurt met goed geïsoleerde woningen. Tocht en optrekkende kou zijn verholpen, de bewoners gaan warmpjes de kerstperiode in.

Wat is er gebeurd?
De gevels aan de voor- en achterzijde zijn vernieuwd en voorzien van gevelisolatie, nieuwe kunststof ramen, deuren en dubbel glas. De vloer en het dak zijn geïsoleerd, zachtboardplafonds zijn vervangen door gipsplaten en waar mogelijk is mechanische ventilatie geplaatst. Ook zijn er nieuwe schuttingen geplaatst. Bij een deel van de woningen zijn de bergingen verplaatst van de voor- naar de achterzijde.

Nu het groot onderhoud is afgerond, wordt ook het openbaar gebied aangepakt. Samen met de bewoners wordt het plantsoen in het hofje aan de Beatrixstraat opnieuw aangelegd. En de gemeente gaat het komende jaar de wegen rondom het gebied aanpakken.

Wegens de aangescherpte coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om de oplevering van de 54 woningen (ingetogen) te vieren.

Vorig artikelKaalslag aan Boxbergerweg Diepenveen
Volgend artikelOnafhankelijk adviseur maakt woningverduurzaming makkelijk en betaalbaar