DEVENTER – Je huis verduurzamen… veel mensen willen het, maar schrikken terug voor de kosten en het gedoe. “Helemaal niet nodig,” aldus Henk de Jager, directeur van WOAB, een bedrijf dat is gespecialiseerd in woningverduurzaming en de financiering daarvan.

Wat is jouw visie op woningverduurzaming?
Henk de Jager: “Ik verbaas me erover, dat mensen hun euro’s verstoken. Ze kunnen dit geld ook gebruiken voor meer comfort en lagere maandlasten. Heb je een ouder huis en voel je kou bij de ramen? Dan kun je het glas aanpassen. Of val je uitgeput op de bank na een rustige dag thuis? Dan is je huis misschien wel ‘te goed’ geïsoleerd. Daaruit blijkt wel, het is belangrijk om de juiste keuzes te maken.”

Waar moet je beginnen?
“Het is handig om iemand aan je zijde te hebben die niet gebonden is aan een product en die het hele traject begeleidt,” vertelt Henk de Jager. “Hij of zij geeft onafhankelijk advies, luistert naar jouw wensen en zorgt ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de financiële mogelijkheden. Ook zorgt hij of zij ervoor dat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd en regelt garantie op de besparing en geleverde producten.”

Waar moeten mensen nog meer aan denken?
Henk de Jager: “Verduurzamen is een vak. Iedere woning met bewoners is uniek. En bedenk, de overheid is bezig de energierekening steeds verder om te vormen. Het loont dus om te verduurzamen. Zelfs als je daar nu niet de middelen voor hebt.”

Ga voor meer informatie naar www.woab.nl.

Vorig artikelPrachtige metamorfose Oranjekwartier
Volgend artikel75 nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer