DEVENTER – Vanwege het faillissement van de drukkerij Roto Smeets wordt het complex aan de Hunneperkade te Deventer bij openbare inschrijving verkocht. Het betreft in totaal ca. 5 ha binnenstedelijk gebied.

Het complex op bedrijventerrein Bergweide ligt in het zuidoosten van Deventer aan de Hunneperkade 4 en Groningerstraat. Op het bedrijfsterrein staan verschillende gebouwen: kantoorruimte, fabriekshallen, logistieke en opslagruimtes. Bouwjaren variëren van 1951 tot 2000. De totale bruto vloeroppervlak bedraagt bijna 60.000 m².

Locatie
Bedrijventerrein Bergweide ligt ten zuidoosten van het oude centrum van Deventer. Deze Hanzestad is gelegen langs de IJssel en een van de oudste steden in Nederland. Deventer is met circa 100.000 inwoners de derde stad van de provincie Overijssel en heeft een uitstekende bereikbaarheid dankzij het Intercity-station en de ligging langs de A1.

Bestemming
De gemeente heeft zich over mogelijke nieuwe bestemmingen van het complex gebogen en heeft haar visie inmiddels vastgelegd in een zogenaamd concept ‘handelingsperspectief’.  Een combinatie van wonen en werken is daarbij het uitgangspunt.

De gemeente beoogt met het handelingsperspectief te komen tot een een integrale en beleidsmatig op elkaar afgestemde aanpak van ontwikkelingen in de haven, het havenkwartier en op de Roto Smeets locatie. De ontwikkelingen dienen bij te dragen aan de Deventerse ambities als aantrekkelijke stad om te wonen met een vitale economie en toekomstbestendige bedrijventerreinen.

Perspectief
Locaties zoals het Roto Smeets-complex, dicht bij het centrum en het station van Deventer, zijn in trek door de vele stedelijke voorzieningen en goede fietsroutes naar centrum en buitengebied. In een openbare nota van november 2019 geeft de gemeente aan dat in deze gebieden wonen, werken en vrije tijd steeds meer verweven raken (menging van diverse functies). Dit geeft de stedelijkheid van Deventer als ‘kleine grote stad’ een gewenste impuls en sterker concurrerend vestigingsmilieu.

Verkoopprocedure
De verkoop heeft een openbaar karakter. Tot en met uiterlijk donderdag 14 januari 2021 voor 17.00 uur kan een onvoorwaardelijke onderhandse bieding worden gedaan aan het adres van de notaris.

De verkoop wordt begeleid door MVGM bedrijfsmakelaars. Meer informatie over de verkoop kunt u krijgen van Jeroen Koevermans via 088 432 44 85 of jwa.koevermans@mvgm.nl.

Bekijk hier ook een video van het object. Meer informatie is te vinden op de website. (Bron: vastgoedjournaal.nl)

Vorig artikelUitreiking Roos van Elisabeth uitgesteld
Volgend artikelCafé Persee even omgetoverd tot Pop Up store (VIDEO)