DEVENTER – Een jongeman en dame, leeftijd in de 20, zijn dinsdagavond aangereden op de fietsoversteekplaats. De auto kwam vanuit de snelweg en reed richting Saxion. Op de oversteekplaats zijn de fietsers geschept, zij reden naast elkaar en zijn gelijktijdig geraakt.

De fietsers kwamen vanuit de Industrieweg (oude Auping) en staken de HF De Boerlaan over richting de wijk Knutteldorp. De beide slachtoffers zijn enkele meters verder, midden op de kruising, op het wegdek terecht gekomen. De jongen is er zeer slecht aan toe, aldus de politie.

De traumaheli was te lang onderweg, de man is met spoed naar het Deventer Ziekenhuis gebracht waar een traumateam van het ziekenhuis klaar staat om het slachtoffer direct te opereren. De dame is ook ernstig gewond geraakt, maar een stuk stabieler. Zij is met spoed naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht. De slachtoffers zijn gespreid ivm IC capaciteit, Deventer kan nu niet 2 zwaargewonde verkeersslachtoffers tegelijk hebben.

De bestuurder is aangehouden op basis van artikel 6 (ernstig letsel toebrengen in het verkeer), dat is standaardprocedure bij zware verkeersongevallen. De politie kan nog niet vertellen of de man onder invloed was, dat wordt onderzocht. Meerdere omstanders spreken van een veel te hoge snelheid, en dat de auto door rood zou hebben gereden. De politie kan hier nog niet op in gaan.

Vorig artikelTopjaar voor windturbines Kloosterlanden
Volgend artikelDe diepte in met: Martin Kniest, aandacht doet auto’s én medewerkers glimmen