DEVENTER – Meer dan 11.000 pakketten bij de Fietskoerier en duizenden maaltijden rond de feestdagen. Deventenaren bestelden massaal bij ondernemers in de binnenstad.

Klinkende cijfers

De binnenstad was nog nooit zo stil in de maand van Dickens, kerstinkopen en winkeluitjes. Maar Deventer was tegelijkertijd nog nooit zo actief online als in de afgelopen periode. Deventenaren kozen massaal voor het bestellen bij lokale ondernemers. De Fietskoerier (die alleen regionaal bezorgt) kreeg meer dan 11.000 bestellingen en horecaondernemers bezorgden en bereidden
duizenden feestmaaltijden. Dit is een enorme steun in de rug voor vele ondernemers, waar voor dank.

Beloning
De vele bestellingen zijn een beloning voor het doorzettingsvermogen en de creativiteit van ondernemers en organisaties in de hele stad. Ondernemers hebben een ongekende logistieke operatie opgezet en keihard gewerkt om hun klanten ook thuis een bijzondere tijd te bezorgen. En dankzij de steun van gemeente Deventer en provincie Overijssel hebben we de stad kunnen decoreren in kerstsfeer en bezorgdiensten kunnen opzetten en promoten. Door die gezamenlijke inspanning brachten we niet de mensen naar de sfeervolle binnenstad, maar de sfeervolle binnenstad naar de mensen.’’

Hard nodig
Hoewel de steun in december dus menig ondernemershart verwarmde, blijft ‘support your local’ belangrijker dan ooit in de komende periode. Ondernemers konden vooral blijven doen waar ze goed in zijn, maar financieel was het een doekje tegen het bloeden. De binnenstadondernemers hebben het zwaar. En met de verlengde lockdown wordt de situatie voor veel mensen nog moeilijker.
Daarom hopen we dat veel Deventenaren de komende periode bij de lokale bedrijven blijven bestellen. De binnenstad is de ziel van onze stad, laten we daar heel zuinig op zijn.’’

Vorig artikel6 op de 10 Overijsselaars vinden CoronaMelder nuttig
Volgend artikelHuisartsen Deventer en omstreken starten met vaccineren bij Carinova