DEVENTER – De wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam wordt op dinsdag 2 februari ingehaald. In De Adelaarshorst wordt over twee dagen om 18:45 uur afgetrapt.

De wedstrijd zou eigenlijk zondag 31 januari om 12:15 uur worden gespeeld. Het bevroren veld van De Adelaarshorst werd echter als onbespeelbaar beoordeeld door de arbitrage, waardoor het duel werd afgelast. Sinds gisteren was het veld van De Adelaarshorst volledig afgedekt met een doek. Hiermee werd geprobeerd de vorst tegen te houden.

Het stadion beschikt sinds de promotie in 2013 (vanwege licentie-eis van de Eredivisie) over een veldverwarmingssysteem, maar hiervoor dienen externe ketels te worden aangesloten. Deze moeten een aanzienlijke tijd van tevoren worden gereserveerd bij een gespecialiseerd bedrijf. Bovendien brengt gebruik (aansluiting, huur ketels en vele liters diesel) torenhoge kosten met zich mee. Deze kosten kunnen oplopen tot 20.000 euro voor een wedstrijd. Vanwege deze redenen was gebruik voor deze wedstrijd niet mogelijk.

Vorig artikelTweede informatiebijeenkomst windverkenning Deventer
Volgend artikelNegentien nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer