maandag, 15 april 2024
FOTO: MBS

PvdA pleit tegen sluiting stationsloketten

FOTO: MBS

DEVENTER – De stationsloketten van o.a. Deventer moeten openblijven. Dat wil de PvdA Overijssel. De partij verzet zich tegen het voornemen van NS om de fysieke loketten te sluiten.

Statenlid Hans Nooter dient woensdag een motie in die steun krijg van in ieder geval D66, GroenLinks, SP, VVD, CDA, ChristenUnie, de Partij voor de Dieren, de SGP, de PVV en Mooi Overijssel. Het voorstel kan daarmee rekenen op een ruime meerderheid in Provinciale Staten.

“Bij fatsoenlijk openbaar vervoer hoort fatsoenlijke dienstverlening. Lang niet iedereen kan zich redden met apps of digitale servicezuilen. Denk aan ouderen, toeristen, laaggeletterden of mensen met een fysieke beperking. De trein moet voor iedereen bruikbaar en aantrekkelijk blijven. Daarvoor is het belangrijk dat op grote stations een loket openblijft waar je persoonlijk geholpen wordt met je vraag of probleem”, aldus de PvdA Overijssel.

Vorig artikelDe gemeente start binnenkort met onderhoud in Het Nieuwe Plantsoen
Volgend artikel8 nieuwe COVID-19 besmettingen in de gemeente Deventer
error: Content is beschermd!!!