DEVENTER – Na 14 jaar slaat De Rozijnenkorf een nieuwe weg in. Per 1 maart gaan de deuren van deze bekende wijnwinkel en kookstudio in Deventer dicht. Als start van een nieuw begin in een nieuwe vorm. Met behoud van de naam.

Alle kennis over food en wijn blijft. Het assortiment blijft. Met de sluiting van de fysieke winkel en kookstudio speelt ‘De Korf’ in op de tijd die, mede door de corona-crisis, snel en ingrijpend verandert. We gaan op een andere manier winkelen dan vroeger. Minder fysiek, meer online. Of in combinatie met elkaar.

Voor Madelon Schreuders, sinds 2007 hét gezicht van De Rozijnenkorf, was de beslissing om de koers te verleggen niet 1,2,3 genomen. “Ik laat een prachtig en beeldbepalend pand achter. 14 jaar lang heb ik hier met veel plezier gewerkt. Ik heb hier zoveel meegemaakt. Zoveel leuke, lieve en bijzondere mensen ontmoet. In de winkel. In de studio. De een kwam om te leren over wijn, de ander om te leren koken. Vaak kwam van het een ook het ander. Leidde de wijn tot koken. En omgekeerd. Dat blijft. Net als de verkoop van wijnen, olijfolie, azijnen en delicatessen. Plus alle persoonlijke adviezen over eten en drinken en wat het beste bij elkaar past. Wat verandert, is de vorm en de presentatie. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die de nieuwe media bieden. En die aansluiten op de bestaande webshop van De Rozijnenkorf”.

Onlineverkoop en educatie
Na 1 maart gaat de Rozijnenkorf online verder. Waarbij de huidige en toekomstige klanten via internet kunnen bestellen met een online-boodschappenlijst. Binnen de gemeente Deventer worden alle boodschappen gratis aan huis bezorgd. Desgewenst voorzien van uitleg en persoonlijk advies. Ook blijft ze lesgeven. “Ik heb dat educatieve aspect van mijn werk altijd leuk gevonden. Zo ben ik al een aantal jaren twee dagen in de week docent aan een Hogeschool. Juist die combinatie spreekt mij aan. Onder de vlag van de Rozijnenkorf blijf ik alles doen wat met food en wijn te maken heeft. Dat is mijn vak. Ik heb straks naast mijn werk met de webshop en het lesgeven meer tijd voor het ontwikkelen van nieuwe recepten. Ik krijg ook tijd om het boek te schrijven dat ik al lang van plan ben. Ik heb zoveel materiaal geschreven voor mijn kook- en wijncursussen. Zo’n boek wil ik graag uitgeven.”

Verkoop en uitverkoop
De uitverkoop en verkoop van de inventaris is inmiddels gestart. De kookstudio wordt half februari ontmanteld. Daarna volgt het leegruimen van de winkel en het inpakken van de spullen die nog over zijn. In de laatste week van februari verhuist De Rozijnenkorf naar een tijdelijke opslag. Tot 1 maart is de winkel geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en desgewenst op afspraak. Voor alle informatie: www.derozijnenkorf.nl Mail: info@derozijnenkorf.nl.

Vorig artikelPerenboom weggeefdag in Deventer en Bathmen
Volgend artikelGo Ahead Eagles in diepe rouw om overlijden zoontje Mitchel Michaelis